Jam në këmbë!Eduart Veli


JAM NË  KËMBË  !

Jam në këmbë,mes dallgëve të detit.

Jam në këmbë,mes vargjeve të poetit.

Jam në këmbë,në mes njerëzve përsëri..

Jam në këmbë;është bukur të jesh njeri !

Jam në këmbë,njerëzoren e kam pranë.

Jam në këmbë ,me miq kudo anembanë!

Jam kudo,në gazin e çdo fëmije që lind.

Jam në këmbë ,me jetën flas si një prind !

Ehehej,jam në këmbë me erërat përleshem.

Jam në këmbë,me agun e ditës së re dehem!

Jam në këmbë,e puth diellin çdo mëngjes. 

Jam në jetë,diellin e poezinë kurrë s’i shes!

Jam në këmbë,në rrugët plot njerëz nxitoj..

Jam në këmbë;në copëza jete reale kalëroj.

Jam në këmbë,hijet pisëzeza i tall i përqesh.

Jam në këmbë,i lodhur,pagjumë,por buzëqesh!

Udhëve të jetës,mbase pak çaste,jemi rrëzuar 

Në këmbë,si Igëll hapësirave..kemi fluturuar

Dhimbjet,nuk na mposhtën kurrë asnjëherë ..

Jeta i ka katër stinët ,nuk ka vetëm pranverë …

Jam në këmbë ,si alpinist ngjitem rrëpirave.

Jam në këmbë,zemërzinjtë mbetën shkretëtirave

Jam në këmbë,mbi supe më ulen dhjetëra ylberë 

Jam në këmbë,fluturoj si Shqipe e bëhem erë !

Jam në këmbë,në çdo gjurmë ndjek diellin tim.

Jam në këmbë,jam me krahë lart në fluturim. 

Jam në këmbë,ashtu si përherë jam dhe sot.

Jam e do të jem në këmbë;Faleminderit Zot !