Janë do politikanë mercenarë-Nexhat Bexheti


Janë do politikanë mercenarë

Të spikatur hyzmeqarë

Lirinë  e popullit të vetë

E shesin për para

Po ashtu janë do kryetarë

Të pa parë,dhe pa kararë

Me armikun bëhen vëlla

E për vëllaun bëhen tradhëtarë

Janë do kuazi intelektualë

Do të tjerë më tituj ordinar

Pëllasin pa u ndalë

Nuk e dinë sa shkronja

Alfabeti ka

Akademia me pshurana

Nuk dijnë më shumë se gjëja

Janë do mediume

Me redaktor e gazetar

 Do analista shpifës e qyqarë

Na helmojnë me lajme

Të haxhusllëkut pa u ndalë

Janë do mjekë,pa kararë

Nuk të shërojnë pa para

Edhe të vdesish s’kanë gjunah

Janë do profesor universitar

Shesin provime si të pa parë

Prandaj prosperitet  shkenca  s’ka

Janë do grupe të rinjë

Jetojnë këmbë shtrirë

Nuk punojnë fare

Për jetë më të mirë

Lista është shumë e gjatë

Ore vëlla,prandaj në këtë

 Derexhe kemi ra

Kur t’i shembim këta

Liria vjenë vetë në ballë

Nexhat Bexheti