Janko Pali-Ikëm Anadollit,”do të të coj biro…


21- Ja disa vargje nga im ate…: (nga vellimi “Afer fundit c’po shikoj”)
….Ikem Anadollit,”do te te coj biro,
Te te rriti nena lart,ne Qeparo.
S’isha as dy vjec kur ky fat na gjeti
Kurr i hodha rrenjet Ja tek ky Breg-Deti !
Ndonse horizonte pashe dhe te tjere
..ndoshta me te mire nga ky disa here !
…Po token e gjysherve qysh kur se e shkela
Ne jete te jeteve vec besnik i ngela.
PO ! Nga gjithe vendet, Atdheun pelqeva
Dhe askurre Atdheut Krahet s’ ja ktheva.!
Faleminderit_ pjp
Tetor 2007 ne VA/USA.

(Ne foto Janko Pali ne Konferencen e Pare Albanologjike)

About Post Author