Jannis Kallpouzos-Dhjetë magjistare


DHJETË MAGJISTARE( ΔΕΚΑ ΜΑΓΙΣΣΕΣ)

të zemrës korridorin

Rrugëve të Anadollit

Më mësove të shtegtoj ..

Piva natën, vizatova.

Kur mbi trupin tënd shijova

Maramendjen të shpejtoj.

Gishta dhjetë , djemtë magjistare

Buzët dy të ndezur zjarre

Ëndrra prej akrobacie

Si të lumit Nil anije .

Brenda trupit tënd si barkë

Dhe të erosit si flakë

Më mësove të lundroj…

Puthja jote mos ketë heshtje

Nyje nis të lidhë në derte

Ëndrrat si gjah t’i gjurmoj.

Shqipëroi Lefter ShomoK/ 555 J k.α