Jannis Ritsos-18 distikë popullorë të Atdheut të hidhur-Shqipëroi:Lefter Shomo


JANNIS RITSOS

18 distikë popullorë të Atdheut të hidhur

(18 λιαντράγουδα της πικρής Πατρίδας)

Kombin helen ti mos e qaj

Aty që shkon të përgjunjet

Dhe me bixhakun kockave

Me lakun përreth zverkut.

Që prej fillimi ai shpërthen

Burrnohet e forcohet

Edhe përbindëshin tejshpon

Me atë fuzhnjën e diellit.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/568 J. r.α.