JANNIS RITSOS- Nga mëhallat e botës


JANNIS RITSOS

( Nga mëhallat e botës)

Nuk kemi kohë të vdesim,…Jo, jo..

Dhe prej botës s’ kemi për të ikur, ta dish!

Para se të dashurojmë aq sa shpirti na do!

Para se të këndojnë aq sa kërkon dashuria.

Vazhdo rrugën…

Kush tha se s’ e kemi dashuruar jetën?

Kush tha se s’ morrëm parasysh vdekjen?

Neve kur shihnim një gjethe të shpërthejë ishte si të vinim veshin në zemrën e një miku që fle,

si të dëgjonim me stetoskop botën.

Shqipëroi nga origjinali: Lefter ShomoK/238 j.r.t.g.

About Post Author