Je i uritur?Anileda Xeka


Anileda Xeka

Merr një libër dhe lexoje!

Do të mësosh ku rritet lëpjeta

do të njohësh stinën e çdo luleje

shtëpinë e çdo rrënje o fare.

Dhe në rrugën e grurit do të gjesh strehë

për urinë tënde.

Ke etje?

Merr një libër dhe lexoje!

Një dritare do të hapet në një lumë,

do të ecësh përgjatë brigjeve të tij

duke ndjekur kuajt e lirë

që do të të tregojnë sekretin

e burimit të jetës

dhe do të mësosh të shtrydhësh një re

me shi të mirë

gjinjtë e një lope,

të pranosh edhe që etja e vërtetë

është krejt tjetër gjë.

Je vetëm? Ke ftohtë?

Hap një libër dhe fle mbi të,

nën të,

mes faqeve të urisë, të etjes tënde

dhe asgjë nuk do të jetë më njësoj

as bota vetë ashtu siç është,

do të duket

thjesht e mrekullueshme.