Jemi bijtë e kësaj votre…


Shkruar nga Sami ARIFI

Jemi bijtë e kësaj votre…

Shkruan: Sami ARIFI

Njerëzit n’Tokëjanë krijesa nga Perëndia,

flisnin gjuhnë që foli pellazgjia!

Nga Atami (Adami) ukijuar njerëzia,

madhështi dhe mendje iu dha Perëndia…

Toka është për shfrytëzim t’njerëzisë,

ajo është një pjesë e gjithësisë!

Gjenerata e njerëzisë ndërrohet,

e vjetrashkon e reja shumohet…

Jemi të tokës amë ku etëritë tanë jetuan,

t’mirat nga ajo tokë vehtës i ofruan!

T’parët e njerëzisë sfida t’mëdha përjetuan,

grabitëqarët nëpër kohë vendin ua përvëluan…

T’drejtën historike e kemi t’parë,

ishim ne ata që bëmë s’pari n’tokëugar!

Emër shumë i hershëm Pellazgji, Ilirio-Arbëri,

arkeologët n’tri kontinente për këtë gjetën dëshmi…

Arkeologjia dëshmont’gjeturat n’planet;

njerëzit e parë Toka po i thërret,

gjuha aq e vjetër t’flitet apet…

E foli Atami i pari i njerëzisë,

madhështor n’Tokë biri i Perëndisë…

Nga shpirti i tij u kërijuanjerëzia,

madhështi e mendje i dha perëndia…

A është Toka e jonë?

A ne jemi t’Tokës…

Kjo është njaft e ditur,

bijtë jemi t’kësaj votrës…

About Post Author