Jemi vënd , që rrit shqiponja…Adem Nuhaj


Jemi vënd , që rrit shqiponja …

Fluturo , o vargu im

Cep më cep të kësaj bote

Fluturo larg në mërgim

Ku , janë bijtë e kësaj toke.

Vrapo varg , se ti je fjala

Ashtu , si ” Maratonomaku”

Kurbetllinjëve çohu të fala

Ì pret nëna tek oxhaku.

Kur , shkruan pena më çan zëmra

Dhe syri më pikon lot

Për këto viset e ëmbëla

Që , më duken , si pa zot.

Fluturo varg , fluturo

Nëpër botë fjalën përhap

Shqipëria bijtë i do

E kanë nënë i ka evlat.

Mos të shkruaj , s’më lë meraku!

Që , ky vënd të mbes pa zot

Dua të shoh tym oxhaku

Dhe djepet të mbushen plot.

Mos të mbetet toka djerr!

Por , të mbushet me prodhime

Se , jeta këtu mer vlerë

Këtu mbushet me gëzime.

Mos ta lëmë Shqipërinë!

Që , ta bëjnë copa – copa

S’ke ç’e do më pasurinë

Kur , vatra s’është më e jotja.

Se , edhe në vënd të haj

Jeta s’është me flori para

Por , këtu në vëndin tuaj

Këtu e ka peshën fjala.

Flururo , o varg me shkronja

Kudo , ku , ka gjak shqiptari

Jemi vënd , që rrit shqiponja

Dhe nuk shitet kurrë vatani.