Jepi një fije shpresE


Aferdita Kociraj Selishtaj

  · 

Shumë i nxehtë ky dielli sot

Anë e mbanë dynjaja flakë

Se hapë dot derën jashtë

Dyzet e katër gradë

Dhe brënda nuk rri dot

Betoni vërdallë po zjen

Ditë e nxehtë shumë.

Dhe buka piqet në diellë

Ti ruaj zoti kush punon jashtë

Se njeriu është bërë i pa mëshirë

Prandaj dhe çdo gjë ka ndryshuar.

Se njerëzimi po shkonë mbrapsht

O Zot mirëshoje njerëzimin

Jepi një fije shpres

Nesër të gdhihet ditë tjetër

Të marin frymë të qetë.