Jetë e  pajetuar-Edmira Xhaferi


JETË E PAJETUAR

E ulur atë mëngjes në barin që e kishte hedhur çasti , heshtur rrinte ajo mbështetur në feminilitetin e saj dhe me sy gdhendte kohën, kujtimet, dëshirat….
Eh, sa bukur të përqafohesh me to e të depërtosh në oaze qetësie dhe marramendjeje….

******

Mbërthyer nga lot të nxehtë që po i pushtonin fytyrën, gjoksin, ndërsa paksa larg karrikes së saj kishte atë, fatin e saj, dashurinë e saj, mashkullin e formuar ëndrrave në adoleshencën e saj dhe që fati ia kishte servirur ashtu, të bukur, të plotë, magjepsës….
Rastësia e kishte ulur aty edhe atë pak momente më parë.
-Ende je i bukur dashuria ime, ende je …
Së bashku me belbëzimet e saj u përzien edhe psherëtimat e një dashurie që nuk mundi dot të jetonte, e një jete që nuk arriti të jetohej….

Lot, sa shumë lot ….

Ndërkohë ai rrinte aty me sy të ngrirë e me vështrim të tjetërsuar…
-Ti?
Dhe i adresuar në buzët e saj ndjeu jetën që po i ripërtërihej dhe hapat që po lëshonin tinguj të dhimbshëm….

-Ti ?

Buzët e saj u bënë qeliza e tij dhe lotët e saj gjaku i nxehtë nëpër vena….

-Sa më ka marrë malli! Mall që e kisha adresuar në yje por që tani ma rilthyen prapë….mall përtej limiteve…sa mall…
E pushtuar nga trupat e nxehtë edhe koha ndali e akrepat po shuanin mallin.

-Sa mall …..

*******

-Pse? Përse?

-U largova me dhimbje…. Ishte….

Nuk ka fuqi fjale…veç mall.
Sa shume lot ne trupat e tyre…sa lot zemre….

-….Babai më detyroi të martohem larg….Nuk kishte besim tek ti…..Ti nuk ishe i duhuri për mua…..
Unë tashmë e kam një familje, por kurrë nuk kam patur jetën time….

Sa shume lot të nxehtë po ushqenin gjokset e tyre duke u përzier me rrafje pulsi dhe dhimbje malli.

-Nuk kam jetuar asnje cast . Më lër të vdes ketu, në gjoksin tënd të përvëluar që së bashku me timin po dhembin mall.

E ai, i perkedhelur nëpër duar malli, bekonte lëkurën me floket e saj, me nxehtesine e puthjeve te saj, me aromën e trupit te saj…

Sa mall….mall nga ai që dhemb nëpër deje, nga ai që nuk shuhet kurrë.

-Me lër të vdes tek ti, trupi yt tashmë le të bëhet varri im e fjalët e tua epitaf mbi krye…..më lër të vdes në trupin tënd….

Kaq shumë lot ato çaste…

-Unë nuk kam jetuar….shpresoj të jetoj jetën time lart në qiell ….ti je jeta ime e pajetuar……

Heshtje. Askush nuk mundej të germezonte, askush nga të dy. Vetëm puthje malli pushtuan kohën e falur ato çaste vetëm për ata të dy.

E teksa largohej, nëpër gjurmë lëshonte dhimbje malli, dhimbjen e një jete që e dëshironte por nuk e jetoi kurrë, jetën e saj!

Edmira Xhaferi!
Korrik 2023!