Jetë pa jetē!!-Miranda Troci Derti


Në copēthat e paemërt të jetës udhētova..

Të mijēra ëndërrave tē ngelur pērtokē..

E kohēn errēsuar diell kurrē su ngroha…

Nga lart zgjat dorē me kockat e ngrēna por më kot..

I mblodha thērrimet duke marrë veten me tē mirē..

Nē zgjimet e akullta ngrirē pa mēshirē..

Me kēmbēt qē dijta ku mē çuan ngritshēn mora udhē…

Nē jetēn pa jetē shënuar në çdo rrudhē…

Kockave thērrmuar gëlltitur me shpresē..

Thinjat e përgjakura më shkruajnē çdo dhimbje…

Ëndērrat e bëra letēra të bardhë tē fjetura…

Jetēn pa jetē mbledhur copëtha thërrime…

Bregut tē trubullt dallgēsh pa u kthyer kryenece…

Tē endesh pa shpresē të gjeshë realitetin..

Nē vetēdije qē jeta është dallgë dhe kthesē..

Eh në këtë jetë pa jetē spirancash thërrimesh udhën e zgjedhur!!!!

Shkroi!!

Miranda Troci Derti