Jetës do ti shkoj deri në fund!Fatbardha Zirka Menaj


Edhe pse, koha si ndalte hapat ..

Nuk me lodhi, mua asnjëher..

Me durimi dhe këmbnguljen

Aty gjeta, vullnet dhe shpres!

Nuk me trëmbën malet e larta

Kur hallet dhe brengat e mija

Ngjeshur, ndër supe i trashgova

…Më të rënda, se pesha e një mali

Nuk me mundën rrokullisjet

…. Tatëpjetat në shtigjet e jetës

Kur kuçet,” mu zbërthyen mëdysh”

Prapë i ngjitem malit dhe rraskapitur

Edhe pse betja, nuk fitohen tê gjitha

Mësimet e marra, ishin çmimi më i vyer!

Ndaj në jetë ka dhe furtuna, përkrah me sakrificën

Për hir të së vërtetës,jetës do ti shkoj deri në fund!