Jo vetëm në gushtë-Aferdita Selishtaj


Jo vetëm në gushtë

I mblodhi gushti, të gjithë ku do ishin

E zbukuroj vëndin, aromë lulesh hodhi

I mbushi rrugët, kudo an e mbanë

Gëzonin dhe gurët, që i shkelnin me këmbë

Dhe zogjit nëpër pemë, cicëronin pa fund

Me zërat e tyre bashkoheshin, deri në të gëdhirë

Dhe hëna e bukur, i shoqëronte çdo natë

Me sofra e shtruara, jashtë në oborrë

Ç mbrekulli e bukur, kur sofra mbushen plotë

Gëzon e gjithë shtëpija, zoti ti bekojë

Të kthehen të gjithë prej vendi

Jo vetëm në gushtë

Mos ti harrojëm sofërat, që bëheshin dikurë