Jonida Sheholli-DASHURIA E NËNTORIT


JONIDA SHEHOLLI

DASHURIA E NËNTORIT

Qiellit i janë këputur rrënjët

Se lisave të dashurisë, u janë shkurtuar degët

Një qyqe vjen e vajton përditë, në cep të dritares me kore të qëruara nga lagështia

Timbër i trishtë, akorduar mbi livadhet e ndjenjës, po luhet telave të mandolinës me gishtat e dorës së ngrirë

Janë tinguj mungese që performohen nëpër perimetrat e ajrit, ku shtrin frymëmarrjen zemra

Sa e çuditshme, dielli mëngjeseve po shndërrohet në të kaltër, pasditeve në të zi

Shpesh, netët po zbresin frikshëm mbi portën e hirtë

E rrudhur erdhi kjo vjeshtë

Me gjëma qe e po shkon ky tetor

Të shpresojmë në nëntorin

Në qoftëse Dita e të Dashuruarve në botë, është lënë për në shkurt

Atëherë, ne do e lëmë në nëntor

Që të jetë ky nëntori i tretë, nëntori i dashurisë

Dua që dy krerët e shqiponjës të jenë njëri krer i zemrës sime dhe tjetri i zemrës sate

Kapilarëve në qendër të qenieve tona të rrjedh gjak përjetësie

Shtiza e flamurit le ta simbolizojë lidhjen tonë që nuk do të shqitet as në botën e përtejme, ndryshe si do të valojë jeta?!

About Post Author