Jorgos Seferis-Ku shkoi ajo ditë dytehëshe


KU SHKOI AJO DITË DYTEHËSHE

( ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΈΡΑ Η ΔΙΚΟΠΗ)

Ku shkoi ajo ditë dytehëshe, të gjitha i kish ndryshuar

S’ do gjendet jo për ne asnjë lum,

t’ jetë i lundrueshëm lum

Nuk do të gjendet qoftë dhe një

qiell që vesën ka pikuar

për të kakisë shpirtin që e rriti, e vuri në gjumë.

Mbi gurin e durimit ne prisnim

mrekullinë

që gjërazi qiejt i hap në ngjyrëvjollcë që të gjitha,

Si dramën e stërlashtë , në pritje

të ëngjëllit rrimë

kur n’ orën e mesditës humbin

dhe trëndafilat ..

e krejtçelur . I erës dhe i fatit

kuqzjarrti trëndafil

Vetëm kujtesës mbete një ritëm

aspak i lehtë.

O trëndafil i natës ti e purpurta

stuhi

Furtunë ti e deteve.Kjo botë

qënka e thjeshtë.

SHQIPËROI;Lefter ShomoK /489 j.s.α.