Jorgos Seferis:Hajku-Shqipëroi: Lefter Shomo


Jorgos Seferis:Hajku

J O R G OS S E F E R I S

( HAJKU)

-Vetëm një pikëz

verë liqenit piko

dhe dielli shuhet.

-Në fushë asnjë

tërfil me katër fletë

Kush fajn mban nga të tre?

-Gishtërinjtë e saj

në shaminë ngjyrdeti;

vështro korale.

-Mendimesh kredhur

i rëndë gjiri i saj

brenda pasqyrës.

-Vesha përsëri

gjethnajën e pemëve

dhe ti blegërin.

-Kjo natë dhe ky ajër

është ndarje që shtrihet

edhe dallgëzon.

-Tashmë unë ngre

një fluturë të vdekur

pa pispillosje.

-Vallë si mblidhen

të njëmijë copëzat

prej çdo njeriu?

– Ç’ fat, gruaja e zhveshur

ishte shega q’ u thye

mbushur plot yje.

-Pa shih , kjo kollonë

paska një vrimë..

A e sheh Persefonin?

Shqipëroi: Lefter Shomo K/ 442 j.s α.

About Post Author