Jorgos Zalokostas:Puthja


Jorgos Zalokostas

Puthja

Një bareshë dashurova, nje vajzë lakmuese,

dhe e dashurova shumë,

isha zog që klithja,

dhjetë vjeç djalë.

Një ditë që rinim në barin me lulet e çelura,

-Maro, një fjalë do të them.

Maro, i thashë, të dua,

çmendëm për ty.

Nga mesi më rrëmbeu, më puthi në buzë

dhe më tha: -Për rënkimet, për dashurin e dhimbshme

Je i vogël akoma.

U rrita dhe e kërkoj…por tjetrin kërkon zemra e saj

dhe më haron mua të shkretin…

Por unë nuk e harroj

kurë puthjen e saj.

Shqipëroi Th. Duka