Ju vajza që ëndërroni-Hiqmet Mehmetaj


Tunduni ,vajza të brishta, tunduni,

Me dritën e moshēs, vrullin e shpresēs,

Koha s’u vjen nēpër gushëpēllumbi,

Kërkoni me ëndrra pragun e martesës !

Do t’ ju vijë dhe çasti i dëshirës,

Velloja e bardhë, zgjimi i ëndērrimit,

Do ta provoni gjer në agun e ditës

Natën e parë, natën e trëndafilit.

Pastaj do t’i qani ëndrrat e bukura,

Do të vuani pēr të tilla, por kot,

Do t’i kujtoni reliket e humbura

Dhe vajzërinë që s’e ktheni dot !