Ka ngjarë…Petraq Pali


Vellanë ish një i njohuri im e kishte me pozite dhe i nderuar me Titullin me te lartë qe jep Presidenti dhe me nje reputacion të papare në mbarë Republikën por dhe në krahinën ku kishte lindur dhe në qytetin ku jetonim,kështu që dhe vakia kur nderoi jetë,ishte e madhe,me taraf të madh ishte dhe miku jonë që priste njerëzit.

Plot 40 ditë hynin e delnin njerës të pikëlluar duke ngushëlluar të vëllanë e tij, aqë sa çdo mysafir që vinte të bente zakonin e çmëndën me pyetje….?

Sa vjeç ishte i ndjeri,kishte kohë që vuante,nga se vuante,si s’ju bë dermani me gjithë atë kredi….pse e varosët ne Tr…o zot…hyrë nje e dil një,të njëjtat pyetje sa mbaronte me nje grup hynte grupi tjeter.

Kaloi dita e pare i helmuari përpiqej tu shpegonte kureshtjen e kersherine “ngushëlluesve”aqë sa dhe vetë plasi nga inati por i vinte dhe për të qeshur,se nga natyra ishte me humor therës,sarkazëm e çastit ironi e helmuar,thithte cigaren ulur në krye të qoshese dhe ata pyet e ky thuaj,avash avash qe të mos pyeste tjetri..sa mbushej dhoma vinin të tjerët…sa coheshin tre katër vinin shtatë a tetë…

Ditën e tretë dha e mori e i thotë të birit : _(I biri kishte me humor se i ati…me tip interesant)

Di të inçizosh në atë manjetofonin e madh qe ke tek tavolina e TV ?

Pse e pyet i biri çdo të bësh do na vësh këngë ne kemi vaki…

Di apo nuk di të pyeta, posi nuk i di I th ai biri cfare dreqi do bësh..…

Priti e priti nga mezi i natës kur u larguan njerezit duke u gdhirë në mëngjes thiri birin e i tha ndizma pak ate….kë more babi ndizma të thashë manjetofonin…

E çdo bësh lere se do lësh nam.(I biri e dinte që ai do këpuste ndonjë batutë siç e kish zakon)

(Mos ta zgjasim)

Filloi të incizojë…ne kasetë.

Ju faleminderit që erdhët, tu a kthejmë për të mira.

Im vella ishte 7…e kaqë vjeç

U sëmur nja 8 muaj,u bënë gjitha përpjekjet ta shpëtonin po aqë e pati i mjeri vëllai im.

Juve tu vijmë për të mire

Po e kishte lënë amanet të varosej në Tiranë,dhe ashtu u bë.

Ka kaqë fëmijë..të martuar, të regulluar, njërin e ka beqar..po do vijë ora….te martohet dhe ai.

Harova tu them se rakine e kishte lene…para se te nderonte jete..

O zot o Zot, u çmënde I tha djali cpo na ben..na bëre rezil…

Jo do më besojnë miqtë se unë nuk mund të ri të bëj ciceronin këta janë mijra…une jam nje…

Sa erdhën të parët ditën tjetër….

Sa thane të rroni vete e ta kujtoni…

(Miku im kishte gati butonin Play te …vegles..)

Mblodhi pjp