Ka po na qon politika – ku po shkon ky popull-milet ??


          Ka po na qon politika – ku po shkon ky popull-milet ??

          Per të folë ka shumë për të thënë

          Ju disa patriota të lodht kur po keni arësye me i ngritë në piedestal, kuptohet me llafe ,ata politikaj, ata që gënjyen, mashtruan, shkaterruan , vjedhën, pervetësuan dhe përdhosën ç’do gjë që krijuan të parët tanë, Ndersa ju jeni duke filluar historinë nga vetja , se ç’do gjë fillon me ju, sikur nuk paska ekzistua askush para juve. Andaj unë kam plotësisht 100 arësye më shumë për ti urryer këtë kastë  të politikajve dhe “patriotve” me bateria te facebukut dhe vie deri në atë shkallë qe nuk do të i llogaris as për shqiptarë. Pasi që qe 20 vite punuan në dëm të shqiptarve.

          Ilirida mbeti e maqedonëve dhe ate me Ali Ahmetin ne krye të politikes per shqipatrët dhe asgje nuk bënë në të mirë të shqiptarëve.

          Në Shqiperi Edi Rami njëherë për kembim teritoresh dhe ndarje të Kosovë që nuk i shkrepi, e pastaj me Ballkanin e Hapur, ku Kosovën e menjanon nga të qenurit e saje edhe fizik pasi që e kufozon dhe së dyti Serbisë ia realizon ëndrrën shekullore për dalje në detin Adriatik.

          E ndersa Kosova nga keqëqeverisja mbi 20 vjeçare ende po vuan nga plagët e shkaktuara nga politikbërja e keqe dhe nga meritokratëtët dhe perfiteret e vlerave të UÇK-së mu nga ata që po thirren dhe po rrahin gjoksin në emër të luftës dhe e grryen Kosovën, bash ata qe nuk njohin  ligji asdrejtesine ne Kosoveë qe blejne eshesin pronat e shtetit si me i pase të babes ku perms privatizimit e shkaterruan ç’do sector te ekonomisë duke i blerë vet ato, e korruptojnë drejtësinë dhe me e keqje i rrahin, i poshterojnë, por edhe i vrasin pjesëtarët e rendit dhe ligjit në emër të asajë se “ a e din ti se kush jamë unë ”. Pra të gjitha këto i bëjnë për ineresa të tyre prsonale dhe dhe klanore. Nuk ka zhvillim ekonomik, nuk ka rend , nuk respektohet ligji qe vet e kan votua , nuk funksionon dhe nuk administrohet nga shteti i tërë teritori i Kosovës, nuk ka mbështetje të mjaftueshme nga miqt qe i krijuam me sakrificë e të cilët na mbështetën ne momentet më kyqe. Nuk ka më as njohje, por ka ç’njohje , nuk ka liberilazim për të cilin e paguam me teritor duke ia dhënë mbi 8 mijë hektar Malit të Zi, Ngecje e zhvullimit ekonomik  dhe me e keqja fare investime nga kapitali i huaj për shkak të pa sigurisë ligjore në mbrojtje të investitoreve nga jasht, ngecje ne arsim vleresim shumë negative nga PISA , Largim i të rinjëve nga Kosova për një jete me te mirë duke mos patur mundesine ketu ta gjejnë veten. Bisedojnë për pagën minimale dhe i shfrytezojnë sindikatat për interese të tyre piolitike. Ndersa nuk e vrasin mendjen se sa punëtori eshtë larguar nga puna për shkak të falimentimit të kompanive vendore,dhe ata punëtorë që punojnë sidomos ne sektorin privat , a i pyet kush se sa paga nuk janë paguar nga punëdhënësit e tyre vetem gjat këtyre 3 viteve për shkak situates pandemike dhe jo rentabilitetit të kompanive si dhe nga mosdisponimi i punëdhënësve për ti trajtuar si duhet. Ekspertët e leshuan Kosovën sepse nuk kanë perspektive dhe trajtim te duhur në punën e tyre që bëjne.  Ndërsa disa piuna qe kan zane vende te mira pun e ne emer te argatit qe ia kan ba parties dhe liderve qirren neper profile te FCB duke u be patriota duke i mbrojtë te gjitha keto qe i tham me lart , por nuk kan faj se nuk dine më shumë, sepse iu kan aploudu nepr fushata dhe mundohen me u prishë me familjarë të tyre duke i akuzua vetem e vetem per te mendua ehe ata njejt , sepse nese nuk mendon si ata je kunder ç’do gjeje dhe me e keqja je edhe armik dhe etiketohesh me me te zezat qe iu bien ne mend.

          Kthehuni mendjes o njerëz të mirë që nuk dini me shume se ai vend pune që ke e qe ua dhan ne emer te degjueshmerisë dhe argatisë qe ua keni ba magnatëve dhe varësve tuaj, sepse nuk je ai qe e ke marrë përgjegjësinë për të vetë krijuar ekzistencën tuaj por përherë ke qenë dhe do të jesh parazit. Andaj butakët nga pasiguria e tyre për të qendruar vet  në këmbët e tyre, i vardiset- ngjiten të tjerëve dhe keshtu krijojnë varshmërinë dhe parazitivetet.     

          Ju opozitë e lodht , duhet të ju vie turp që na detyruat që nga gabimet e juaja për 20 vjet , ne te kerkojme ndryshimin e  t’i votojmë dhe ti mbështesim me votë këta që tani janë në pushtet. E ndersa ju ne kuvend thireni e qirreni në emrin tonë pra të qytetarëve,  a në fakt ju jeni ata që  20 vjet na keni rjepë…..Mos beni luftën  politike në emer të qytetarit…

About Post Author