“Ka te drejte” Qeveria qe ne pensionistëve na e llogarit pensionin me pikatore,se kalon ekonomia në reçension të thellë!Nga Selman Hysi


***

Aty nga fillimi i viteve 1980,nga artistet e Estrades se Durresit degjova dialogun burre -grua, per shpenzimet ditore te familjes…

Burri e kishte zakon qe dreken dhe darken e hante ne menxe..

Nje dite gruaja e porositi te shoqin qe darken do ta kosumonte ne shtepi…

Burri pranoje dhe mbasi hengreri gjellen e shijshme pergatitur nga e shoqja,nxori parat nga portofoli dhe i tha gruas…

Sa leke kushton darka…?

Jo..ketu ne shtepi hajet pa leke burre…i tha gruaja !

Burri uli koken i turperuar dhe “pranoje” ne heshtje gabimin..

Edhe une,me qe jam pensionist,mendova te kurseje dhe kafen e mengjezit ta konsumoje ne shtepi:

1- kafe turke…ne lokal 60 leke ekspresi.

2- teke raki…ne lokal 50 leke.

3- nje shishe uje..ne lokal 60 leke

Shuma: 170 leke X 30 dite = 5100 leke…

Nje llogari e vogel:

Nje liter raki kushton 400 leke..

Nga 1 liter,nxirren 20 goda teke..pra per 20 dite mund te kosumosh nje liter raki,qe ne fakt une ne 3 dite mund te pi nje teke raki..ndoshta fare per nje jave…(demton melçine,sepse kur vete tek mjeku per vizite per organet e brendshme,pyetja e pare eshte a e pi rakine dhe duhanin..!?)

Ne lokal fitimi eshte marramendes,20 teke X 50 leke per nje gode teke = 1000 leke…!?

Dhe mire behet,se rakia eshte çeshtje qejfi dhe jo domosdoshmeri.

Nga qyteti i Fierit,28 Shtator 2023

Nga qyteti i Fierit,