-“Kalendar i vitit të ri”


Afërdita Hadaj.

“Kalendar i vitit të ri”

Kalendar, me

dymbëdhjetë muaj,

mos kujto,se e ke

lehtë.

Njerëzimi, syt nga ty,

kërkojnë paqe dhe mirësi.

Kërkojnë jetë dhe

shëndet,nga ti

vit i ri plot shpresë.

Që shpirtin ta kenë

të qetë, zoti

t’ju dërgojë kismet.

Katër stinët që mban

brenda….të lutem,

kthej në pranverë.

Derdh ylberin,

me shtat ngjyra,

mjaftë me vuajtje,

edhe tmerr.

Tmerr nga koviti

flamosur,që jeten

na bëri ferrë.

Tmerr,dhe nga çmimet,

e larta,që kanë shkuar,stratosferë.

Tmerr nga lufta

që është hapur,

dhe konflikti

po vazhdon,

mjerë nënat,për bijtë

e tyre, që me kujë,

po i vajtojnë.

Ndalni dorën mor

katila,

që dhe foshnjat,

si kurseni.

Si s’ju thahet ajo dorë,

kur mbi gjak,

të tyre shkelni ??

E’h moj botë, kush

të mallkojë,

që kaq shumë je e trazuar. Nuk kanë fundë hallet,

e tua, e helmuar,

gjer në thua.

Na tmerrojnë nëpër

ekrane,mburren dhe

dhëmbët tregojnë.

Kush e kushë,

është më i forti, kur

armët i reklamojnë.

Mburren shum

superfuqitë, që armë bërthamore kanë.

S’është çudi,

mundë ti përdorin,

dhe botës, ti bëjnë hatanë.

Mbahu ti moj botë e mjerë, ç’është e shkruar do ta heqim.

Një ditë, një fundë do të ketë, si i ligu dhe i drejti.

Lutjet tona, për këtë

vit,zot i madh na i dëgjo.Na sill paqe dhe bekim, botës

zemrën ja shëro.

Kalendar me dymbëdhjetë muaj,,,qofsh bekuar

vit i ri.Presim shum

nga ty, sivjetë,

shëndet…..paqe,

dhe qetësi.