Kam dëshirë të pikturoj-Gezim Bega


Sa dëshirë kam dhe sa ëndje,

me penelin qê më është tharë,

të pikturoj sot pamjen tënde,

me lotët e syve duartè që ti laj.

Nën pikturës një poezi,rimore

një violinë telat tê çakërduar,

aty do tê shkruaj emrin tēnd.

tè shikoj t’qeshur duke kënduar!

Do mendoj për kohën e shkuar,

pse, lotët nuk po mê lën tè qet?

atë fytyrê s’kam për ta harruar,

kam ngelur si njê qyqar i shkret.

Të pres sonte nê këtè mbrēmje.

leri tekat,jepi buzëqeshje fytyrës.

s’ka lezet kjo mos ardhja tënde.

tê festojmë mbrëmjen e maturës.