Kam dy shtëpi-Besa Januzi-Rexhepi


Kam dy shtëpi o miqtë e mij

Një në atdhe e një në mërgim

Herë te njëra herë te tjetra,

Kështu po më kalon jeta.

Vim nga puna shumë të lodhur

Në shtëpi familja ne ma pret,

Punojmë nga mëngjezi deri në darkë ,

Ruajmë kursimet për në atdhe.

Shtëpia në atdhe është më e ngrohët,

Aty na pushon trupi e shpirti,

E ndjejmë vetën shumë të lumtur,

Në mëngjes piem kafën me shoqëri .

Takojmë vllëzërit edhe motrat,

Zemrat tona mbushur me gëzim,

Dreka, darka ditë për ditë ,

Në mbrëmje shkojmë në shtëpi

Me shoqëri dalim me u shetit

Vende të bukura ka në atdhe,

Mbledhum bashkë si dikur,

Fare nuk kursejmë.

Kur pushimi na kalon

Rrugë e gjat na pret mu nisë

Si shpezët shtegtare jemi bërë ,

Mirë u pafshim përseri!

25 tetor 2023

Michigan!

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe duke buzëqeshur