“Kambana e Vdekjes”roman nga Ilia Bombaj-Ilirian Ali


Ilirian Ali

Faleminderit Ilia ! E lexova dhe u gacmova emicionalisht me romanin tuaj :”Kambana e Vdekjes”.

Një roman që ja vlen per kedo qe lexon letersi.Njoha dhe udhetova me te gjithe kalvarin e vuajtjeve te personazheve selenicare Armën dhe jo vetem.Tragjedine ne miniere, Pershkrime dhe portretizime shume interesante,ngjarje,karakter dhe situat me te cilat perplasen personazhet tuaj ,qe te mberthejne dhe te emocionojne. Udhetova me Xha Ndonin me karvanin e bagetive me mushkat ngarkuar per veruar ne kullotat e maleve,dramen e qirio Mitros,apo Dramen qe kalonte Pilo per lopen e semur,te nderlidhura bukur me plaken e Ndonit te kudo ndodhuur deri diten e fundit te jetes se saj pa femijet prane, nje drame kjo qe prek çdo familje shqiptare,por ama gjith qyteti, gjitonet,miqesia ishin aty prane plakes .

Roman i vogel por mesazhe te bukura e njerezore,qe i sherben gjithe shoqeris sot.

Urime mik i pa lodhur dhe vullnet plot.