Kapedan Tafil Buzi:Fatmir Pushi


KAPEDAN TAFIL BUZI

FATMIR PUSHI

Trebeshin e Shëndëlli,

Ball për ball ce ke Tafil,

Në pendel bustin e ngrin,

Të shikosh gjithë toskërin.

Gjith shqipëria të nderon,

Kënga për ty kurrë spushoi,

Ty të ngen…….. . në piedestal,

Të këndon ARRZA në çdo festival.

Krahu jotë me shpatën e rëndë,

Turqit i ktheu …………në “kërmë”,

Fjala jote ………..në çdo kuvend,

Stambollin…….. e çoi në këmbë.

Ali Pasha të gradoi,

Komandat përmbi tabor,

“Toskërin” ty ta besoj,

Ja të vdesim ja të rrojmë.

O Tafil biri Shanies

Krenarie gjithë Shqipëris,

Si stu drodh dora njëher,

Turqit…………… si pula i ther.

Gjoleka haber…… të dërgoi

Tafilit këto fjalë tmi coni

Kaftanozin e coptova,

Me thikë zemrën ja coptova,

Çelo Picari arapi zi,

Tafil Buzi një grusht njëri

Ikën dhe çliruan Beratin,

Me thikë e therën Emin Pashën.

Doli Gjoleka e të tha,

O Tafil të kamë vëlla ,

Të hidhemi të gjithë mbi ta,

Ja të rrojmë…………. ja kaza.

About Post Author