Kartolina-Floreta Malaj


Pranë sobës rehatuar

Kujtimet më vijnë radhë

Një kartolinë do dërguar

Sic bënim vite më parë .

Me shumë mall dhe nostalgji

Kjo kartolinë na mungon

S’kemi në sirtaret tona

Asnjërit nuk i dërgojmë .

Kur shkruhej një kartolinë

Sa shumë gëzonin fëmija

Kur vendosej emri i tij

Mbi të urimi dërgohej .

Sa të lumtur i shikonim

Kur posteri emrin fliste

Shkonim me vrap pa përtim

Kartolinën e postonin.

Shumë vite kanë kaluar

Kartolinë e zbukuruar

As poestjeri më nuk vjen

Me mesazhet ” zëvëndësuar .

Eeeehhh e bukur kartolinë! Dhe emrin t’a kanë harruar

Me ty të gjithë të kujtonin

Vit të mbarë të uronin .