Kasam Shaqirvelaj:Për epopenë…e UÇK-së


Më 5,6,7 mars është datë e shënuar për shqiptarët: EPOPEJA e UÇK-së

*

Heroizmi titanik i vëllezërve Adem e Hamzë dhe sakrifica prometheane e familjes Jashari nga Prekazi e gdhendën portretin e vet në panteonin e historisë më të re shqiptare!

*Lavdi atyre dhe të gjithë dëshmorëve të luftës çlirimtare!

***

PËR EPOPENË..E UÇK-së.

(Sakrificës sublime)

Sado që të ngremë përmendore…

Sado që të shkruhet dhe histori…

S’e themi dot atë që zemra e ndjeu prore

S’e kapim dot atë që shpirti kërkoi Liri.

Epopeja qe e madhe, sinorit anembanë

Madje sakrifica ishte hyjnore për altar…

Kush pati në ndërgjegje,të Atdheut kambanë

Heronj e dëshmorë ishin me shpirtin si qelibar.