Kasam Shaqirvela-Atë të gjuhës së nënës


poezi nga Kasam Shaqirvela

ATË TË GJUHËS SË NËNËS

Edhe pse jemi fort të shpërndarë

anekënd… Globit

kudo që ndodhemi,

ne jemi të pandarë

dhe, ndihemi shqiptarë…

e për të, jemi krenërë

Jo, kurrë s’ndihemi me ndjenjë rrobi

mburremi për rrënjët tona të lashta

pa çka se disa kanë predikimin e Kryqit

dhe do të tjerë mbanë dersin e Hënës

kurse shpirti e zemra jonë…

e ka veç një, atë të gjuhës së nënës!

Pra, ne ta ruajmë atë si sytë e ballit

sepse ajo është urna e moçme

që e ruan gjenin e shqiptarit..!

About Post Author