Kasam Shaqirvela :FLAKA E YJEVE


*
Kasam Shaqirvela :Në kujtim të 17 janarit të zi, të vrasjes makabre të tre martirëve të kombit
*
poezi nga Kasam Shaqirvela

FLAKA E YJEVE
(Jusufit, Kadriut dhe Bardhoshit)

Flaka është ndezur kaherë
Në janar bën të ftohtë, acar
Palca të ngrin prej shikimeve
Të akullta e të njelmëta zeher.

Ashti im mbin edhe në janar
Edhe pse dallëndyshe s’ka tani
Lulebora akoma nuk ka çelë
Bilbili e kërkon që t’i marrë erë.

Veç se korbat krrokasin nëpër çati
Kërkojnë palcën e ashtin për ta sqepitur
Thuan që ata e parandjejnë kohën
Sikurse njerëzit me shpirt të shitur.

Por, yjet e bardhë flakë lëshojnë
Atëherë kur bien për tu ngritur
N’panteonin e kombit të vet pushojnë
Në qiellin e tij të shndritur.

Yjet nuk vdesin porse lindin !
E kur lindin nuk shuhen më kurrë
Ata nuk vdesin edhe kur vriten
Por bëhen emblemë në flamur.

Dalëndyshet arrijnë më vonë
Në pranverë, kur s’ka më acar?!
Dhe Kënga e Bilbilit bëhet jehonë
Himn në panteonin kombëtar!!!

© K. VELA 

About Post Author