Kasam Shaqirvela-Nusja epirote


NUSJA EPIROTE

(Pargës)

Ta njoh hijeshinë tënde

Mes mijëra peizazhesh

Sytë ma kapin dhimbjen

Ngjyrat e penelit

M’i therin sytë

Ah ç’po më lotojnë për bijtë..!

Ti je nusja ime epirote

Që sa herë të vunë duvak

Ti s’pranove moj bijë thesprote

Dhëndër pa bajrak

Që për gluhën e të parëve

Ipeve, legjendarëve

Derdh sa vetë deti gjak.

Vala e Jonit po të miklon

Plagët t’i njom dhe moti

Në Çamëri lulja lulëzon

Edhe pse s’i ndalet loti.

Eh, moj Pargë, ti perlë Joneu

Bijë e hijshme e Thesprotisë

Pa më thuaj se kush qe ai,

Që pas shpine në besë të preu…!

A ishte ai soj i njerëzisë?

About Post Author