Kasam Shaqirvelaj-PO ÇMUMD TË PRITET TJETËR


Vela Kas

…vazhdon nga dje…
*
Dromca mendimesh, analizash, reagimesh, këndvështrimesh, esesh, filozofemash …
PO ÇMUMD TË PRITET TJETËR
Po çmumd të pritet tjetër nga Halila… e Nexhmedina.. që shpikën “kombin kosovar”..?! Nuk janë pak kësi tipash(argatë…”të zënë si qetë në zgjedhë”) si në Kosovë, si në Maqedoni e si në Shqipëri që punojnë për interesa të huaja dhe kundra interesit mbarëshqiptar..! Një fjalë e urtë shqipe thot: ” katundi qi duket nuk don kallauz”….

….
…..
Gjatë periudhave të caktuar historike por edhe si njolla të zeza në regjime të caktuara mbarëshqiptare ka pasur gjithmonë renegatë,.. gjithsecili në mënyrën e vet.. por për çështjen tonë demi ka qenë i njëjtë si ai i vjetëri si ky i riu… Për një renegat si ky,..Kapllan Resuli-viç..as që ia vlen të humbet kohë …megjithatë ka bërë mirë publicisti, D. D. që, me fakte, e shpalon fytyrën e vërtetë të tij, veçanërisht në pjesën e dytë të shkrimit, të paktën për ata lexues të cilët nuk kanë patur mundësi të kenë lexuar apo dëgjuar diçka për kësi biçim “shkrimtarësh” me porosi apo mision kundra shqiptarëve…Nuk janë të paktë personalitetet që në fillim krijojnë emër sa për të përfituar simpatinë e masës së kombit të vet…dhe pastaj shfaqen me fytyrën e vërtetë, duke i rënë popullit të vet, brinjë më brinjë goditje të njëpasnjëshme dhe thika pas shpine … alla Brut e Kas,… Cezarëve të tyre…?! Fytyra e tyre e vërtetë u del kur u bie maska ose thënë ndryshe kur përpunohen nga shërbimi inteligjent sërb, grek, turko-arab dhe jo vetëm,… prandaj dhe në pjesën e dytë të karrierës së tyre kur më, atyre, iu është larë truri por dhe mbarsur me programe e doktrina të tilla që, për shqiptarët dhe Shqiptarinë, janë shfarosëse, atëherë, dalin hapur kundra shqiptarizmit..!

….
…..
Të lumtë o mik atdhetar, histori-lanëve tonë dhe të tjerëve që janë shkurtpamës e që i shohin vetëm degët e lisit.. , atyre duhet thënë troç, drejt dhe skypas, historinë e vërtetë shqiptare… ose ndryshe do të na zhbëhet historia jonë kombëtare..!

….
…..
Demokraci … nuk do të thotë “bashibozuk”, që gjithsecili për të pasur të drejtën të thotë çka t’i “pordh” mendja… demokracia i ka vijat e kuqe deri ku lejohet të shkohet me…”samovilija”,…dhe nëse vazhdon më tutje me dëmtimin e shqiptarizmit atëhrë të pritet gjuha… “pa pardon” sepse, e vetmja metodë e sigurtë për largimin e pjesës kancerogjene,…pra ,”mishit të keq”, nga një trup i shëndoshë, është metoda kirurgjike-kiretazha.. !

….
…..
Kryetari i Prishtinës.???
Rrofsh o mik vigjilent sepse, paske pasur sy prej shqiponjeje, ia paske dalluar ngjyrat e ilberit zotit Kryebashkiak apo Kryetar Komune.!
Turp për një personalitet publik të solidarizohet me ndjenjat(ngjyrat) LBGT, duke e prishur kështu ligjin e Nënës Natyrë(Zotit)… madje dhe më keq…duke u thirrur në emër të të drejtave e lirive njerëzore të sajuara po nga njerëz të politikës së këtillë… të pamoralshme, denigruese madje shkatërruese për familjen, shoqërinë dhe mbarë njerëzimin..?! Me këtë akt të turpshëm po fyhen rëndë ndjenjat e njerëzve që jetojnë me nder duke e mbajtur rendin e Nanës Natyrë(Zotit). Mashkulli për femër, femra për mashkull..!

….
…..
HYRJE NË NISMAT ME KURTHË
(dëshirë adoleshentësh apo kurejshtje jermoshësh)
Në nismat sllave, shqiptarët në përgjithësi dhe në veçanti ata të Kosovës, Luginës, Iliridës dhe Malësisë që kanë përjetuar ferrin serbomadh për së gjalli dhe ata të Çamërisë që kanë përjetuar shfarosjen makabre të andartëve grekë allaZervas, kurrë nuk guxojnë t’u besojnë, sikur dhe t’ua shtrojnë me flori rrugën dhe t’ua lyejnë me mjaltë bukën,… këtyre fqinjëve gllabërues dhe kanibalë modern. Pra rruga e shqiptarëve për në Evropë, kurrë nuk ka kaluar as në të kaluarën e hidhur, madje nuk shkon as tani në të tashmen e mjegulluar, nuk do të shkojë as dhe në të ardhmen tonë të panjohur përmes, “Beligradit”.! Sepse ky farë “qyteti bardhë” është i mbushur me qëllime të zeza katran të cilat burojnë nga “Naçertania” famëkeqe…. e Ilija Garashaninit për arsye se, më herët, serbet e Serbia ishin vetëmse Pashallëku i Beogradit?! Dhe herëdo-kurdo do të zbohen nga Tokat Ilire duke u kthyer në vendin e stërgjyshërve të vet ashtu siç patën ardhur në kohën kur ishin gjysmë të egër..!

About Post Author