Kasam Shaqirvela:Për Nënën


Një poezi dedikuar botës femërore, nga Kasam SHAQIRVELA

POEZI PËR NËNËN

Nëna, ky emër shumë i lashtë

Një botë e tëra me madhështi

Kjo zemër e vuajtur për tu dashtë

Kjo shtyllë e fortë në shoqëri

Aroma e saj ndjenjat m’i ngjallë

Vetë ai shpirti i shpirtit tim

Kërkon shtegun për të dalë

Nga pengmbajtja për një kujtim

Sa herë kthehem me nxitim

Mendja shkon e puth tek balli

Krahët m’hapen në përqafim

Gjaku dejve më vlon prej djali

Buzve malli seç më resh

Etja rritet e shkrumbohet

Zëri i saj m’tingëllon në vesh

Emri nënë kurrë s’harohet

As dhe puthja e saj e ëmbël

As dhe loti i nxehtë valë

As dhe gjiri mbushur me tëmbël

Që rrit foshnjën e bën djalë

Eh moj nënë nëna ime

Ti më je krijesë hyjnore

Ti që m’solle n’jetë sublime

Unë të përkulem prore!

About Post Author