Kasam Shaqirvela:Për te tjer’t


Poezi nga © Kasam Shaqirvela

  •  

Për te tjer’t

Sa personalitete fort me peshë

I ngritën e i ndritën perandoritë e hueja

Por populli shqiptar hala edhe sot

Ne sytë e tyne mbeti si teshë

Dhe po nga ato shtete nuk i pushon kuja.

Vallë përse nuk i vret ndergjegjja

Dhe politikën e tyne t’keqe ndaj nesh

Ta kenë lanur, kjo do t’ishte përgjegjja

Athere mund me pas dhe paqe mes nesh.

E masandej do t’vinte bashkpunimi

Me ndihmesë te duhun dhe reciproke

Nuk do t’lejohej ujtit turbullt peshkimi

Plane e biseda do t’ishin pa ekuivoke.

Nuk ashtë ma shqyptari si dikur

I mirë dukej me dujçit n’krah…

Tash koha e kompjuterit te uruem

I kaloj ma koha e mjegullt,

“natës se shtrigave” për gjah..!

About Post Author