Kasam Shaqirvela:Të urojë për Pavarësinë


Poezi nga Kasam ShAQIRVELA 

Të urojë për Pavarësinë

(Ty Kosovë, e imja Dardani)

Besimi në Ty nuk më është shterure shuar

dhe shpirti shpresën të ngrohtë hala ma mban

sado që kalvaret nuk të janë sosur apo zvogëluar

por shqiptarizmi na bën dritë gjallimi për ne,

ai, qëndron i ndezur sikurse një shandan…!

  •  

Fort mirë e di…dhe dëshira ma thot

që ke për ta uruar me gojën plot

emrin tënd të vjetër, emrin tënd të ri

ti, i lashti Dardan, i të lashtës Dardani

se zemra ime shekujve në kapërcyell

të ka mbajtur në gji me mushkëri fyell

dhe padrejtësitë e bëra ndaj teje….,

të rënda, ndër gjithë këta shekuj…

domosdo se kanë për t’u ndrequr

kanë për të udhëhequr meritueshëm

burrat e vërtetë, shqiptarët dishepuj

dhe jo më çakallë e arusha…

fshehur në male e zbuluar ndër fusha

që rrahin gjoks qysh paskan luftuar

e të tjerët paskan ndejtur fshehur

mjeranë nëpër ledhe e nëpër gëmusha

dhe pas lufte kur disa prej tyre u vranë

e shumë të tjerë që ndërruan jetë gaçepçe

mbetën ata që janë shumë të zëshëm…,tenor

luftën e bënë se paskan fletë të pashqepshme

po hiç pa mbare e pa fiqir ky i mendjes terror

ah ç’mynxyrë…, këso përralla çiliminjsh

dëgjuar i kam me dekada…..

ata që të nxorën në treg, për të të shitur fare lirë

thuan se e patën sa për të ta ditur çmimin

e kur do të tjerë, ngutshëm, po ta qepshin qefinin

ta prenë bile ngusht edhe xhamadanin

zvogëluar e shitur të vetin Vatanin…

ah këta fodullë që u veshën allafrënga

këta bastardë modern, mund t’i ndalë vetëm

një drejtësi e mirfilltë njerëzore…nëse ka?!

ku ligji do të kishte qenë ligj…,

pa hatërmbetjet dhe krushqi mizoret

të paudhin do ta vënte në pranga

dhe,… “Kuajt e Trojës”…

do t’i lironte nga parzmoret

lidhur fort do t’i mbante

në grazhdin e pabesisë…

peshqesh për tradhëtarët,

aktorët e tradhëtisë….

dhe rendi i shtetit do të vëhej

i drejtë dhe alla perendim

ku shqiptarit…, djersitur

do t’i përvishej mënga

veç kështu ecet përpara,

vetëm kështu përparon,

Ti o vendi im..!

  •  

Sepse, në këtë milenium mbijetese

nuk frymohet më allaturka…

por, vetëm e vetëm allafrënga,

për Liri të lënur amanet breznish,

kapjesh fort historish kthese,

prej nipi e mbese..!

About Post Author