Kasëm Shaqirvela:Lavdi..!


Para 104 viteve, në Peruxha te Italisë, mbylli sytë në rrethana të pasqaruara deri më tani, babai i shtetit të dytë shqiptar, Ismail Qemal Vlora.

LAVDI..!

PLAKUT TË VLORËS

(që tha: -“Shqipëria do të bëhet”

(Ismail Qemalit)

Epo ngjarjet rrjedhin si ujvarë

Për trimat e vërtetë shqiptarë

Gjithë sa qenë, për Mëmëdhe

Që luftuan për gjuhë, komb e Atdhe

Pamëshirshëm, në pabesi,

Me tradhëti nga lakmia

Ky janari i zi ç’i përpiu….

Si sot 104 vjet më parë

Me helmimin vrastar

Shumë nga ne të lëvduan,

ca s’e lanë dhe pa të sharë,

Ty, o Ismail Qemal Vlora

S’t’u dridh qerpiku e as dora

Kur nënshkrove “Aktin e Pavarësisë”

Për të gjitha Trojet e Shqiptarisë

Dhe kur vendin e mbuloi bora

Ishte gati për ty kurora…

Por haxhiqamilët nuk e lanë

Shpirtzitë qanin për sultan

Ishte viti 1919-të

As për moshë nuk pyet

Si për pleq si për të rinj

Gjithandej Shqiptarisë

Ia veshi këmishën e zisë

Për Ismail Qemalin

Të Mëmëdheut djalin

Në Peruxha të Italisë

Që e helmuan luanin

Babain e Pavarësisë

S’e nuk ia ndërronin xhanin

Armiqtë e Shqiptarisë.

About Post Author