Katerina Leka:Maskat


Katerina Leka

Maskat

Armiqtë e mi asnjëherë nuk kanë vendosur maska.

Asnjëherë nuk mbanin arma.

Asnjëherë nuk më kane dashur të vdekur.

Armiqtë e mi fshiheshin mbrapa fytyrave të buzëqeshura,

më përshedesnin nga afër dhe larg "Mirëmëngjesi"!.

Më përqafonin me duar të zhytura në gjynah dhe në mëkat.

Edhe unë u besova.

Armiqte e mi, ishin njerëzit e mi.

Faleminderit I dashur që më tregove rrugën drejt lirisë.

Nuk do t’ja kisha dal pa ty.

About Post Author