Katjola Karoli:Hēna lot pikon


Hēna lot pikon

Qielli filloi te pikoje po jo shi jo as lot.
Hena copëza driteze filloi te leshoje.
Mahniti shpende kafshe njerēz.
Dhe gjithćka mban kjo botë.

Hēna lot po pikon po jo lot uji.
Por driteze magjike verbuar.
Hēna ka marre pamje prekëse.
Hena po vajton per zemrat e lēnduara.

Hena pikon lot drite
ne qiellin qēndisur plot yje
Per ke vajton mbretëreshê hena ?
Kush vallë zemrēn ja ka thyer??

E shoh e me vjen vērtet keq.
Edi asgjē nuk mund tē bëj dot.
Ngul syte te dritarja e dhomēs sime .
Dhe e shoqēroj me psherētima dhe lot.