Katriot Fetahu: E kam pasur ëndërr te shihja gishtat e Herbert Von Karajan kur drejtonte filarmoninë e Vjenës…


E kam pasur enderr te shihja gishtat e Herbert Von Karajan kur drejtonte filarmonine e Vjenes ne Musikverein ne 1 Janar te cdo viti…

Sot në Chicago nje nga bagetat me te mira te botes Riccardo Muti ( ka drejtuar filarmonine e Vjenes ne koncertin e vitit te ri dhe Dirigjent i La Scala te Milanos ) ne drejtimin e orkestres simfonike midis te tjerash edhe “Pastoral” te Beethoven, na dhuroi nje mrekulli.

Ne performancen e tij, Dirigjente te classit boteror si Riccardo, krijoi nje “incident” gjate hyrjes ne skene me violinen e pare.

Ju drejtua per “ndihme” salles, nje ovacion i paharrueshem ne publik.

Ndjesia qe mora nga koncerti, nuk kishte ndryshim te dukshem nga koncertet qe kam pare ne Tirane dhe midis te tjerash nje koncert legjende si “Tre Tenoret”, i cili ne kendveshtrimin tim eshte pasuri e kultures kombetare.

Profesor Tullumani, maestro Bujar Llapaj thjesht jeni te medhenj.

About Post Author