Këlyshët-Sheqere Sina


(Fabul).

Ulkonja u ngrit sapo mugëlliu

shigjetë iu vërsul deles rudë.

Te shtegu e priste syzgjuar bariu,

s’kish faj, i kish bërë dëm në tufë.

Dhe çiften e mbushur ia shkrepi mbi kokë,

e vrau dhe e hodh në gëmushë.

Qëlloi e ngrata, që ishte ulkonjë,

ish nënë me pesë këlyshë.

I mori bariu të verbërit e vegjël,

të pestë pinin qumësht në shtrungë.

Pa, loznin plot qejf me dele e qenër,

pa, ishin të pastër si shkumë.

Kaluan plot muaj, të urtët e mirë,

-të ndrojtur, të pastër të bindur!

E ndiqnin nga prapa, ku shkonte, barinë,

a thua, se qen kishin lindur…

Veç, gjëma u bë një natë të ftohtë.

Bariu ulëriu, sa qe ngritur!

E gjthë tufë e dhenve gjakosur në tokë.

Miroshët, të pestë, kishin ikur.

Poezi

Poete :Sheqere Sina

të drejtat janë ligjore!