Këndojnë trojet shqipëtare…Adem Nuhaj


Këndojnë trojet shqipëtare ……

Në kalanë e historise

Në Argjiron kapedane

Bilbilat e Shqipërisë

Seç këndojnë dhe hedhin valle.

Janë mbledhur vajza e djem

Në atë kalanë e këngës

Po këndojnë , si kanë aden

Po këndojnë këngët e nënës.

Këndoojnë trojet shqipëtare

Kostumet bukur qendisur

Këndojnë kënge lapidare

Se , me kënge jemi rritur.

Në kalanë ngritur me gur

Kënga shqipe , po gjëmon

Dhe shqiponja në flamur

Me valltarët , po vallzon.

Këngët labe , tufa – tufa

Ì tundin themelet malit

Çoftelia dhe lahuta

Janë lezet i festivalit.