Kënga e mërgimtarit-Zymer H.Haliti


KËNGA E MËRGIMTARIT

Drejt teje jam nisur sot,

i mërzitur me shumë pyetje

drejtuar hapsirës sa me shumë mallë

e kam pritur ditën kur i lumtur do shëtis natyrës.

Erdha atdhe i dashur dhe i bukur me shpresë

se do të gjej më mirë shumë dëshira

në vete kam strukur që do t’i shpreh në Kosovën e lirë.

Nga larg nisem me plagë n’zemër

për vitet e shkuar në tokë të huaj

por thellësisht ruajtja një emër

dhe ende edhe sot me lot e ruaj.

Kosovë me shekuj u dogje,

u thave nga pushtues të ndryshëm mizorë por,

këtë mërgim kurrë se zbrapse

edhe sot rinia bredhë nëpër Evropë.

Sa e sa këngë i këndohen mërgimit

sa e sa lot derdhën prej mallëngjimit

e ti Kosovë emër i shkruar me gjak

shumë të shkretuan,të dogjën flakë

Zymer H.Haliti