Kënga e zogut shtegtar!Godo Mehmetaj


Erdhi një zog në dritare

krahët hapur nuk u trëb

qëndroj mbi një vazo lulesh

fillon cicërone një këngë

Ju afrova dal nga dal

zgjata dorën me thërrime

ai gjumin ma ka prishur

këndon te dritarja ime

Këngë e zogut shtegëtar

më duket se këndon shqip

un dritaren e mbaj hapur

të vijë të këndoj për ditë

Ty o zog të hoqi rruga

dhe kaq largë edhe më gjete

ajo këngë është edhe imja

nuk e mbaje dotë për vete

Kënga jote si një ëndërr

fluturoj e morì dhenë

më prit tutje nga pranvera

do vi do ta gjej folenë