Këngën bashkë të dy filluam…Adem Nuhaj


Këngën bashkë të dy filluam ……

Shkon një vajzë rrugës së malit

Shkon dhe më bën isharet

Më tund palën e fustanit

Shikimet m’i hedh shigjetë.

Shkoi dhe ndali te burimi

U ulë dhe ndenji në hije

Po , më dukej lule prilli

Si , sorkadhe në korie.

Me ujë , që aty buronte

Lante gushën , lante syrin

Herë – herë nga mua shikonte

Dhe sikur lozte me gjirin.

M’u duk sikur u tund vendi

Zemra filloi të gufonte

Kur , doli qëndroi te shkëmbi

Mos rrufeja , po shkarkonte!?

Si , ylber në brinja doli

Flokët ia tundte veriu

Aromën e saj e mbolli

Si lulet , kur pushon shiu.

Ç ‘nur të madh mbante mbi vete

Ç’kishte rritur ajo nënë

Si , thëllëzë mbi bar shkelte

Në këngë ia dëgjova zën.

Luajta vendit , kur dëgjova

Këngën e saja në pllaja

Dal nga dal seç iu afrova

Gjoja , që këngën t’ia mbaja.

Sikur pashë të gjithë dynjanë

Te sytë e saja , si deti

Dhe ajo , kur më pa pranë

Kënga në buzë i mbeti.

Si , dy zogjë në ato brinja

Për sevdanë , ne biseduam

Krah për krah nëpër lëndina

Këngën bashkë të dy filluam.

About Post Author