Këngët qytetare:Fatbardha Amzaj


Këngët qytetare

Nuk ka shtet pa kulturë,

Pa kostume edhe këngë,

Ritet vijnë nga lashtësia,

Plot vlerë éshté trashëgimia.

Disa fjalë po i rreshtoj,

Se një jetë jam edukuar,

Me artin dhe me të bukurën,

skenave interpretuar.

Qysh fëmijë e kisha zell,

Këngën fort e dashuroja,

Në koncerte për fëmijë,

Sa e lumtur performoja.

Këtë heré kam menduar,

Një projekt po pérfundoj,

Buqetë me këngë qytetare,

Vlorés fëmijët do t’i dhurojnë.

Kété e kisha éndérruar,

Po e bëj realitet,

fémijët me zërat e ëmbël,

Skenës të jené gjithë lezet.

Edhe vallet popullore,

Nga trevat e Shqipérisë,

Këngét çame dhe Shkodrane,

tabanin e trashëgimisë.

Kéngët e trios vlonjate,

Thesari i qytetarisë,

Me kostume popullore,

Plot ngjyra trashëgimi.

T’i gézojnë brez pas brezi,

Kéngët e bukura qytetare,

Ato jané perlat e bukura,

Si deti Jon plot korale.

Kleopatra kur t’i dégjoj,

Zemra do i bëhet mal,

Dhe ata që nuk jetojnë,

Do zgjohen, béhen të gjallë.

Njé mesazh e kam për ju,

Pér të vegjël e të rinj,

Këndoni këngët Vlonjate,

Se janë ar e janë flori.

Janë ikona dhe tradita,

Krenari e një qyteti,

Histori dhe vleré e shtuar,

Si kurora e njé mbreti..