Këngëtar yti u bëra-Zymer Mehani


Zymer Mehani
Këngëtar yti u bëra
Për ty, Atdhe dashuria jote-flakë yjesh
Dhe vargjet do t’i shkruaj në poezinë time të pafund
Nëse s’kam letër, në bjeshkët tua do të shkruaj
E pena nëse më mungon me eshtrat e bijve tu do të shkruaj
Poezi dhe vargje të gurëzuara
Dhe ngjyra e penës nëse do të më mungojë
Për ty Atdhe i dashur Diellit do t’i lutem
Që ngjyrën e tij të kuqërremtë mua t’ma dhurojë
Por vargjet për ty kurrë nuk do të shkëputen
Mbi kodra t’atdheut tim qielli seç përflaket
Një lot më shkëputet kur shoh epitafet
Për një dashuri të vlefshme sa jeta
Bij e bija ranë për trojet e veta
Unë poeti vetë i kredhur në mendime
E kujtoj t’kaluarën e kësaj Toke Trime
Sonte i mbylla të gjitha portat e vegimit
As muza t’mos më vijë t’më shpie drejt trishtimit
Atdhe dua të vdes në Ditë të Ribashkimit
Për Ty Atdhe i dashur n’tavolinë vargje shkruaj
Për vlerën e tëndit emër dashuri në zemër ruaj