Kenneth Arnold duke parë “pjatën fluturuese” sot 75 vjeç


Kenneth Arnold duke parë ‘pjatën fluturuese’ mbush 75 vjeç

Vetëm disa javë përpara incidentit në Roswell, një pilot nga Minesota raportoi një takim që do të citohej si shikimi i parë i UFO-ve moderne i raportuar gjerësisht në Shtetet e Bashkuara.

Arnold kishte fluturuar me aeroplanin e tij (një CallAir A-2) nga Chehalis, Uashington në Yakima, Uashington më 24 qershor 1947 kur vendosi të bënte një devijim të shpejtë në një përpjekje për të gjetur rrënojat e një avioni ushtarak të humbur që ishte rrëzuar. diku afër malit Rainier.

Duke dështuar për ta gjetur atë, ai kishte rifilluar fluturimin e tij drejt lindjes, kur ishte dëshmitar i asaj që dukej të ishte një formacion i nëntë objekteve shumë reflektuese që fluturonin në qiell.

Avioni misterioz u shtri në një zonë prej rreth pesë milje në atë që ai e përshkroi si “një formacion i shkallëzuar në mënyrë diagonale”.

Ai e kuptoi shpejt se nuk po shikonte ndonjë avion konvencional. Duke supozuar se ato ishin një lloj prototipi që po testohej nga ushtria, Arnold vlerësoi se ata po udhëtonin me shpejtësi deri në 1700 mph, shumë më shpejt se çdo avion i njohur i asaj kohe.

Pas uljes, ai u tregoi disa miqve të tij pilot për atë që kishte parë dhe të nesërmen ai po intervistohej nga gazetarët.

Përshkrimi i tij i objekteve do të çonte në shpikjen e termit “disk fluturues”.

Edhe 75 vjet më vonë, asnjë shpjegim përfundimtar për atë që ai dëshmoi atë ditë nuk është gjetur kurrë.

About Post Author