Kësaj jete ecim…Floriri Z Petra


>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nuk e dimë se ku do ndalojmë

Derisa jemi qënje njerëzore

si kalimtarë frymojmë…

ligen nga shpirti,

sa me shpejt duhet ta largojmë..

*********************************

Një fjale e embel dalë nga një gojë,

nuk te varferon

Kur vjen si një medicinë,

shpirtin o njeri na shëron..

Stresin e krijuar në vite

trishtimin e depozituar, do largojë..

Fershëllen si njē erē e marrë,

largon qiellit retë e grinjta

Jetën mbase do ta ndryshojë.

Sjellja e mirë,

kur ndeshesh me të tjerë

kurdoherë e nderon njerinë..

Fjala e embel,

percjellē nga një zonjë femër

e zbukuron shtëpinë

I shton nje femre nurin dhe bukurinē…

Mes urimesh ndjehesh pranë

nga gjumi i endrave të zgjon,

vegimin e ditës së re vështron..

Ecim krenare kesaj jete

na duket se na buzëqesh

kur ne krah kemi, nje femer …

Nëse është e mençur, vehten e saj nderon

po ta kesh një puntore, te pa lodhur

si ne pune shtepie dhe qeveri

Do ju nderoje ty me gjithe njerëzi

Duke na mbajtur per dore, si fëmijë

bëhet zonjë shtepie, do na edukojë…

Nje femer e sjelleshme e urte

të largon nga jeta çdo hije

Si reze dielli shpirtit vjen qendron

A ka me bukuri se kjo..!?

Çdo kush me mënyrën e tij e përjeton…!!