Kësaj nate vetëm do mbesim-Lefteris Papadhopoullos-Shqipëroi: Lefter Shomo


KËSAJ NATE VETËM DO MBESIM

(ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ)

Kësaj nate vetëm do mbesim

Do të bëhet për çka kemi etje

Dhe nata majë gishtave ecën

Kjo natë e mbushur magjepsje.

Kësaj nate vetëm do mbesim.

Ah, ato sytë të pikojnë aq djegie

Dhe çdo fjalë të rrëzohet gjymtuar

Pa pyetmë si ndjej, bëma pyetjen

Ah, pra, pyetmë , pyet edhe mua.

Kësaj nate vetëm do mbesim

Ah, njëri në trupin e tjetrit

Me vështrimet e tu që më mekin

Dhe mendo, ende nata nuk erdhi.

Shqipëroi: LefterShomo K/501L.p.α.